Oyuncu Devrim Parscan hayatını kaybetti

Oyuncu Devrim Parscan hayatını kaybetti

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Devrim Parscan hayata veda etti.

83 yaşındaki Parscan’ın yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Uzun yıllar Şehir Tiyatroları’nda rol alan Parscan, çok sayıda sinema filmi ve televiyon dizisinde de oynadı.

Devrim Parscan hakkında:

23 Temmuz 1937’de Ankara’da doğdu.

Sanat yaşamına tiyatroyla başladı. Uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde çalıştı.

“12 Öfkeli Adam”, “Beş Katlı Binanın Altıncı Katı”, “Sarıpınar 1914”ün de aralarında olduğu çok sayıda oyunda rol alan Parscan 2003 yılında emekli odu.

Sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı 2003-2004 yılları arasında “Kurtlar Vadisi” dizisinde Orhan karakterini canlandırdı.

Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Parscan, yüzlerce filmde seslendirme yapmanın yanı sıra, yine sayısız filmin dublaj yönetmenliğini üstlendirdi.

Devrim Parscan’ın filmografisi şöyle:

“Doğruluk Ekseni” – 2010

“Selam Bahara Yolculuk” – 2015

“Naciye’yi Kim Sevmez” – 2005

“Kızma Birader” – 2005

“Sil Baştan” – 2004

“Kurtlar Vadisi” – 2003

“Seni Yaşatacağım” – 2002

“Bizim Aile” – 2001

“Herkes Kendi Evinde” – 2000

“Cumhuriyet”- 1998

“Sibel” – 1998

“İlk Aşk” – 1997

“Zehra Ana” – 1996

“Köşe Kapmaca” – 1996

“Kurtuluş” – 1996

“Çiçek Taksi” – 1995

“Yolcu” – 1994

“İskilipli Atıf Hoca” – 1993

“Bir Kadın Yüzü” – 1993

“Kızımı Arıyorum” – 1993

“Zirvedekiler” – 1993

“Varyemez” – 1991

“Madde 438” – 1990

“Dehşet Gecesi” – 1989

“Polis Dosyası” – 1989

“Hünkârın Bir Günü” – 1989

“Biz Ayrılamayız” – 1988

“Mazideki Kadın” – 1986

“Savunma” – 1986

“Taçsız Kraliçe” – 1984

“O Kadın” – 1982

“Tanrıya Feryat” – 1980

“İşte Bizim Hikâyemiz” – 1978

“Sayılı Dakikalar” – 1965

“Küçük Hanımın Kısmeti” – 1962

“Küçük Beyefendi” – 1962

 

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yaz

E-postanız paylaşılmaz. * işaretli alanların girilmesi zorunludur.

İptal