288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayata veda etti. Grup Yorum’un sosyal medyadan yaptığı çağrıda “Herkesi direniş evine şehidimizi sahiplenmeye çağırıyoruz” denildi.
Grup Yorum üyesi İbrahim Göçkek’le birlikte 288 gündür ölüm orucunda olan Helin Bölek yaşamını yitirdi. Grup Yorum’un sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Tüm halkımıza çağrımızdır! Herkesi Küçükarmutlu Direniş Evi’ne çağırıyoruz. Helin, bizler için ölümü göze aldı ve şehit düştü. Bizlerin de görevi onu son kez uğurlamaktır. Ayçe İdillerden Helinlere… Devrimci sanatçılık büyümeye devam ediyor!”
TÜM HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR!
HERKESİ KÜÇÜKARMUTLU DİRENİŞ EVİNE ÇAĞRIYORUZ.HELİN, BİZLER İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALDI VE ŞEHİT DÜŞTÜ.
BİZLERİN DE GÖREVİ ONU SON KEZ UĞURLAMAKTIR.AYÇE İDİLLERDEN HELİNLERE… DEVRİMCİ SANATÇILIK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!
— Grup Yorum (@Grup_YORUM) April 3, 2020
Geçtiğimiz günlerde ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in kaldığı Direniş Evi’ni basan polisler Bölek ve Gökçek’i zorla hastaneye götürmüştü.
İçişleri Bakanlığı ise ölüm orucunu bırakmaları halinde talepler konusunda görüşebileceklerini açıklamıştı. Pek çok sanatçı ise pazarlıksız şekilde taleplerin kabul edilmesi çağrısın da bulunmuştu.
Ayrıca, Grup Yorum’la dayanışma sağlamak için “Sanata Özgürlük” konserleri düzenleniyordu.
5 yorumlar
Yorum Yaz
E-postanız paylaşılmaz. * işaretli alanların girilmesi zorunludur.