AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Hakan Boyav’ın, Türkiye’de ödül almak için solcu olmak ya da yaşam biçimi olarak solculara yakın olmak gerektiği iddialarına, “Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar, Hakan” sözleriyle yanıt veren sanatçı İlyas Salman’ı hedef aldı.
Hakan Boyav, katıldığı bir programda Türkiye’de ödül alabilmek için solcu olmak ya da yaşam biçimi olarak solculara yakın olmak gerektiğini iddia etmiş, İlyas Salman da bu iddialara “Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar, Hakan” sözleriyle yanıt vermişti.
Bunun üzerinde AKP’li Çamlı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İlyas Salman’ın rol aldığı filmler ile “gavurlaştırma ve kökünden koparma” görevi üstlendiğini iddia etti. Çamlı,”CHP ile başlayan milleti başkalaştırma (gavurlaştırma, kökünden koparma) asrında önemli bir görev üstlenen sinema hayatının figüranı ödül almış. Kim kimden ne aldığına bakarsan bence pek sıkıntı yok, normal” ifadelerini kullandı.
CHP ile başlayan milleti başkalaştırma (gavurlaştırma, kökünden koparma) asrında önemli bir görev üstlenen sinema hayatının figüranı ödül almış❗
Kim kimden ne aldığına bakarsan bence pek sıkıntı yok, normal❗ https://t.co/gA6TxiISw5— Ahmet Hamdi Çamlı (@ahmethamdicamli) December 10, 2020
Yorum Yaz
E-postanız paylaşılmaz. * işaretli alanların girilmesi zorunludur.